Oferte Charter Avion - Litoral Sharm El Sheikh, Egipt ☀️ 2023

Charter Avion - Sharm El Sheikh 2023

Regiunea Sharm El Sheikh 2023 face parte din Egipt.

In regiunea Sharm El Sheikh sunt 217 hoteluri, din care 99 de hoteluri de 5 stele, 85 de hoteluri de 4 stele, 33 de hoteluri de 3 stele.

Filtre Sharm El Sheikh 2023

Filtreaza hotelurile din Sharm El Sheikh pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Sharm El Sheikh pe baza tipului de masa:

In Nabq Bay sunt 30 hoteluri, din care 24 de hoteluri de 5 stele, 5 hoteluri de 4 stele, un hotel de 3 stele.
In Naama Bay sunt 26 hoteluri, din care 12 hoteluri de 5 stele, 11 hoteluri de 4 stele, 3 hoteluri de 3 stele.
In Sharks Bay sunt 15 hoteluri, din care 8 hoteluri de 5 stele, 6 hoteluri de 4 stele, un hotel de 3 stele.
In Ras Nasrani Bay sunt 5 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, 2 hoteluri de 4 stele.
In Coral Bay sunt 4 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, un hotel de 4 stele.
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Movenpick Resort Sharm El Sheikh incepand cu 1,178.00 €
Plecare 11 Iunie 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Aqua Hotel Resort & Spa (Ex Sharm Bride) incepand cu 571.00 €
Plecare 11 Iunie 2023, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Xperience Sea Breeze Resort incepand cu 870.00 €
Plecare 15 Iulie 2023, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Sultan Gardens Resort incepand cu 1,201.00 €
Plecare 10 Iunie 2023, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Jolie Ville Golf & Resort incepand cu 861.00 €
Plecare 11 Iunie 2023, 7 nopti, All inclusive

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Sharm El Sheikh, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sharm El Sheikh - Descoperiți una dintre cele mai frumoase zone ale Egiptului

  Orașul Sharm El Sheikh este situat pe un  promotoriu ce oferă vederi către Strâmtoarea Tiran. În trecut, Sharm El Sheikh era un simplu sat pescăresc, însă importanța sa strategică a făcut ca localitatea să se transforme într-un mare port și o importantă bază navală pentru marina egipteană. În anul 1956, în timpul crizei din Suez, zona a fost ocupată de către Israel, a revenit însă Egiptului în anul 1957. Până în anul 1967 în zonă s-au menținut trupele de menținere a păcii ale Organizației Națiunilor Unite, urmând ca apoi zona să fie recucerită de către armata israeliană.  Sharm El Sheikh s-a aflat sub control israelian până în anul 1982, când Peninsula Sinai a revenit Egiptului. După replanificarea ierarhică a Golfului Aqaba, Sharm El Sheikh a fost împărțit în 5 centre, și anume: Nabq, Golful Naama, Ras Nusrani, Umm Sid și Sharm El Maya. Până în anul 1967, Sharm El Sheikh nu era nimic mai mult decât o zonă frecventată de către pescari. Dezvoltarea economică a zonei a început când israelienii au pus bazale așezării Ofira și au construit primele unități turistice din Golful Naama. După ce Peninsula Sinai a revenit Egiptului, orașul Sharm El Sheikh a fost desemnat drept Oraș al Păcii, iar autoritățile egiptene au încurajat dezvoltarea orașului. Dezvoltatorii egipteni și străini au pus în practică diverse proiecte, în oraș construindu-se inclusiv moschei și biserici.

poza Sharm El Sheikh  - Descoperiți una dintre cele mai frumoase zone ale Egiptului

    În prezent, orașul Sharm El Sheikh se numără printre cele mai importante destinații turistice internaționale. Dezvoltatorii au ținut cont și de specificul zonei, astfel încât înălțimea clădirilor este limitată pentru ca acestea să nu știrbească din frumusețea peisajelor. În anul 2005, stațiunea a fost victima unui atac terorist inițiat de o grupare islamistă extremistă care își dorea să limiteze dezvoltarea turistică a Egiptului. În urma atacului terorist și-au pierdut viața 88 de persoane, alte 200 fiind rănite. Cea mai mare parte a victimelor au fost egipteni. Cel mai însemnat atac terorist din zonă a avut loc în data de 24 noiembrie 2017, când militanții au deturnat o bombă în una dintre cele mai aglomerate moschei din Peninsula Sinai, 305 persoane și-au pierdut viața, iar cel puțin 128 de persoane au fost grav rănite. După cum am precizat și anterior, Sharm El Sheikh a fost gazda a numeroase conferințe de pace, aici încheindu-se și acordul din data de 4 septembrie 1999, prin intermediul căruia s-a restabilit autoguvernarea palestiniană asupra Fâșiei Gaza. În data de 3 august 2005, orașul Sharm El Sheikh a fost gazda unui summit privitor la evoluția raportului de forțe din lumea arabă, cum ar fi situația conflictului arabo-israelian. În anul 2007, în Sharm El Sheikh a fost organizată o importantă reuniune ministerială, unde s-a dezbătut reconstrucția irakiană, întâlniri de importanță internațională au avut loc și în anii 2006 și 2008. 

poza Sharm El Sheikh  - Descoperiți una dintre cele mai frumoase zone ale Egiptului

    Orașul Sharm El Sheikh este situat în zona cu climat arid subtropical, clasificat drept deșert fierbinte. În luna ianuarie temperaturile variază între 18 și 23 grade Celsius, pentru ca în luna august acestea să urce până la 33-37 grade Celsius.  De-a lungul anului temperatura apei Mării Roșii variază între 21 și 28 grade Celsius. Temperaturile nu sunt mai scăzute nici în timpul nopții, în orașele Sharm El Sheikh, Marsa Alam și Kosseir înregistrându-se cele mai ridicate temperaturi nocturne de pe cuprinsul Egiptului. Cea mai dezvoltată ramură economică din Sharm El Sheikh este turismul. La această stare de fapt au contribuit peisajele exotice, climatul uscat, caracterizat prin veri lungi și ierni calde, precum și plajele întinse. În această zonă a Peninsulei Sinai, apa Mării Roșii este limpede și calmă, astfel încât este o adevărată încântare pentru turiștii care doresc să practice sporturi nautice, cei mai mulți optând pentru scufundări și snorkeling. Deoarece în mediul subacvatic se întâlnesc peste 1000 de specii de pești și 250 de recife de corali, zona este populară și în rândul cercetătorilor. În ultimele două decade ale secolului al XX-lea și în secolul XXI numărul stațiunilor din zonă a crescut vertiginos, în industria turismului implicându-se companii precum Hyatt, Marriott International, Accor, Le Méridien, Ritz-Carlton și Four Season Hotels. Printre cele mai importante și apreciate hoteluri din zonă se numără: Hotel Sharm Grand Plaza Resort, Hotel Charmillion Gardens Aqua, Stella Di Mare Beach Hotel & Spa, Hotel Xperience Kiroseiz Premier, Hotel Le Royal Holiday Resort Hotel Xperience Kiroseiz Parkland și altele. 

poza Sharm El Sheikh  - Descoperiți una dintre cele mai frumoase zone ale Egiptului

     În Sharm El Sheikh este dispus de asemenea și un centru de congrese, unde au fost organizate reuniuni politice și economice de mare importanță internațională. Centrul Internațional de Congrese Maritim Sharm El Sheikh poate organiza evenimente cu până la 4700 de participanți. Din stațiunea Sharm El Sheikh nu lipsește nici viața de noapte, în stațiune existând numeroase localuri de noapte moderne. O altă atracție a stațiunii este reprezentată de standurile cu obiecte artizanale ale beduinilor. Cele mai multe restaurante și hoteluri sunt concentrate în centrul orașului Sharm El Sheikh, în zona Naama Bay


Cele mai apreciate hoteluri de 5 stele pentru care veți putea opta în Sharm El Sheikh

Turiștii care plănuiesc să se bucure de un sejur în stațiunea Sharm El Sheikh vor putea alege dintre unități de cazare situate între cinci și trei stele. Cele mai multe hoteluri dispun de plaje private, care trebuie precizat că sunt extrem de curate și bine amenajate.

Citeste mai mult.

Câteva activități inedite de care vă puteți bucura în timpul vacanței în Sharm El Sheikh

Când vă gândiți la Egipt cel mai probabil că prima dată vă vin în minte plajele frumoase, cu aer exotic, uimitoarele locuri de scufundări și munții superbi. Însă Egiptul nu se rezumă doar la atât, din fericire, în timpul sejurului petrecut aici vă veți putea bucura de numeroase aventuri terestre și acvatice, încât experiența să fie una de care vă veți aminti cu drag pentru mult timp.

Citeste mai mult.